Om EFT

EFT - et universelt redskap for bedre helse


EFT (Emotional Freedom Techniques) er et universelt healing-redskap som kan gi imponerende resultater for fysiske og følelsesmessige problemer. EFT vil også kunne hjelpe deg om du har problemer med å yte ditt beste eller endre   dårlige vaner, f.eks. om du vil slutte å røyke, begynne å trene eller gå ned i vekt.


EFT er  enkelt sagt en teknikk for lindring av vonde følelser og  er basert på at uansett hvilken del av livet ditt som må forbedres, kommer ofte uløste, emosjonelle problemer i veien. Dette gjelder også fysiske problemer, kroniske smerter eller diagnostiserte forhold. De aller fleste av oss har erfaringer med at emosjonelt stress kan gi fysiske spenninger og sykdom. Emosjonelt stress kan også hindre kroppens naturlige evner til å helbredede seg selv.


EFT benyttes ved en rekke  plager eller lidelser som

  • Vonde minner fra   negative opplevelser
  • Følelser av nedstemthet og manglende energi
  • Følelser av uro og engstelse
  • Problemer med slanking og usunne spisevaner
  • Problemer med  å slutte å røyke eller snuse
  • Problemer med å yte sitt beste
  • Styrking av kroppens  egne evner til å lege seg selv ved å  lindre uløste emosjonelle problemer


EFT er en slags syntese mellom tradisjonell kinesisk medisin og moderne kunnskap om hvordan menneskekroppen fungerer.


Emotional Freedom Techniques, eller EFT, puster nytt liv i emosjonell terapi ved å låne elementer fra det kinesiske meridiansystemet. Mens akupunktur, akupressur og lignende  først og fremst   er rettet mot fysiske plager, retter EFT i stedet oppmerksomheten direkte mot følelsesmessige problemer.  Disse er ofte nært knyttet til fysiske problemer og mestring i hverdagen, og ofte ser vi at EFT også gir god effekt på fysiske plager.


EFT er dramatisk forskjellig fra konvensjonell terapeutisk praksis, og det er derfor vi ser at EFT ofte fungerer der annen behandling ikke har gitt effekt.


I sin kjerne er EFT en emosjonell versjon av akupunktur, bortsett fra at vi ikke bruker nåler. I stedet bruker vi en enkel to-trinns prosess der vi (1) mentalt retter oppmerksomheten mot konkrete problemer mens vi (2) samtidig stimulerer bestemte meridianpunkter på kroppen ved å banke på dem med fingertuppene. Riktig gjort, synes EFT å balansere forstyrrelser i meridiansystemet og  gir rask lindring sammenlignet med  der  konvensjonell terapi. Videre er den grunnleggende metoden svært enkel å ta i bruk, og den kan læres av nesten alle. Ingen spesielle forkunnskaper er nødvendig.

EFT Norge © 2014

All kopiering fra denne hjemmesiden er forbudt uten spesiell tillatelse.